Luca Ünnepe!

1521788131943.jpg

2013.03.24.-én 10 óra után nem sokkal egy Angyal költözött hozzánk. Fénnyel, boldogsággal, félelemmel (részemről), és Imádattal. Ő volt az első csodánk. Térdig érő hóban, és mínusz fokokkal érkezett a tavaszi gyermek…..

Ismét eltelt egy év, és velünk annyi minden történt, és csak repülnek az évek, és ismét kicsordul a könnyem. A csepp gyermek, aki épp most született, betöltötte az 5 évet. Most érzékelem igazán, hogy mennyire rohan az idő, és de nagyon jó lenne néha egy időgép…..

Készülődök, hogy ismételten örömünnep legyen, lehessen ez a nap Neki. Lesz minden, amit csak ki ejtett a száján, és igen jól el is kényeztetjük. Máskor nincs rá ok, hogy mindenki tudjon a családból csípni egy kicsit abból a gyönyörű mosolyból, amit ilyenkor szégyenlősen ad át nekünk. Ő az én elsőszülött Kincsem. A királyleány, aki időnként sokk, de az enyém, és Imádom. Pont azért amilyen.

Egyszóval Lucám. A nagyleány, a búgócsiga, a minden lében kanál. Aki nem is olyan sokára iskolába megy. Aki nem olyan régen még járni tanult, meg labdát rúgni. És akkor most meg 5 gyertya kerül a tortára. Év végén, szerintem karácsony elmúltával ismételten előkerültek az év eseményei, és bizony sokszor megkérdezte már, hogy mennyit is kell aludni az ünnepnapig. Ez mindennapi kérdés, mert biztosra megy a nagyleány.

luca.jpg

Kicsit szeretnék csak róla mesélni Nektek, hogy mit is gondolok arról,hogy elsőszülött gyermekként mit is kell megélnie, átélnie Neki, velünk együtt a mindennapokban. Sokszor esett már róla szó bizonyos témákat illetően, és persze azért is, mert a javát Ő ihleti, mert nálunk Ő az, aki cipeli a hátán a Testvérek érkezését, a felmerülő gondokat, amelyek már megéltek, vagy csak épp most kerültek elő. Egy csepp leány aki „nagytesó” lesz most már ameddig világ a világ, és eközben Ő maga is még egy huncut kisleány. Sok mindenben számíthatok már rá, és persze van, amit szívesen megtesz, és vannak nagy noszogatásokkal elért eredmények is részéről.

Kaptunk Tőle már a lassan 5 év alatt rengeteg melegséget, és szeretetet. Persze akadtak aggodalmas, és féltő pillanataink is, de ez szerencsére nem számottevő. 

Egy csepp leány, aki telve van energiával, és amióta megérkezett családunkba, hogy megtanítson minket vele együtt élni, azóta loholunk nyomában, és próbáljuk felvenni vele a ritmust, amely időnként lehetetlenség.

Imádja a közösséget, és unásig csinál mindent. Nincsenek pillanatnyi fellángolásai. Mindent teljes mellbedobással tesz, legyen az jó, és rossz egyaránt. Szeretem benne a kitartását. Imádom, hogy olyan cserfes. Még akkor is, ha időnként ki is oszt. Nem fogják könnyen eltaposni, és bevallom ez az egyik olyan tulajdonsága, amelyet bár velem szemben is alkalmaz, még is tetsző, mert mindig szerettem volna, hogy talpra esett legyen. Sok tekintetben magam látom benne időnként, és édesanyámat is.

Szeret balettozni, és ezt három éves kora óta csinálja. Gimnasztikára is jár, és azt kell mondjam, hogy nagyon ügyes. Persze én is mint minden szülő elfogult vagyok a gyermekemmel, és ez így is van rendjén.  Népi táncot tanul az óvodában, és azt is szereti. Imád rajzolni, és bármely elfoglaltságát tekintetbe véve, szerencsére egyik sem volt eddig tiszavirág életű. Kitartó, és lelkes. Ez az egyik legjobb tulajdonsága. Imád enni (ebben sajna rám ütött), de szerencsére elkészíteni is szereti. Egy kincs lesz ez a kishölgy, amire felnő. Vannak természetesen nála is olyan területek, amelyek még támogatásra szorulnak, de idővel majd kialakul a sorrend.

A bicaj is nagy kedvenc, és ha az időjárás engedi, mindenhová azzal megy, és akkor családilag bicajra pattanunk, és indulás. Fontos megemlítenem, hogy valószínűleg a felmenői között volt sellő, mert a víz is nagyon kedvelt közege. Időszakos fakultációk persze vannak még, és remélem később is lesznek, de ami ebből az egészből a legfontosabb számomra, az, hogy a gyermekem teljes mértékben megbízható, és feláldozó, ha a céljai vannak a szeme előtt.

Rengeteg gondolatom van vele kapcsolatban. És ha most erre az egy fejezetre elpazarolom mindet, akkor elmúlna a varázsa.

Fogadjátok sok szeretettel Imádott 5 éves Leányomat. Lucát!

 

20180330_192110.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmintaanya.blog.hu/api/trackback/id/tr5013775528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása