Játéktenger!

20171110_185652.jpg

Ez a fejezet csak és kizárólag azon játékokról fog szólni, amelyeket én naponta legalább három alkalommal megpróbálok ésszerűen elrakni, hogy a menet közben felmerülő „anya hol van a...” kérdésre naprakészen tudjak felelni. Szoktam mondani, és ez valós, általános állapot, hogy nálunk a játékos szekrény tüsszentett kb négy éve. 
A takarítás után közvetlenül ez az a folyamat, amely a legtöbb időmet veszi el minden egyes napból. Azt azért elmondom, hogy semmi nincs megbecsülve, és ezek a játékok, és a dögök is, csak szaporodnak, pedig én nem igazán vásárolok nekik semmi ilyet, de vannak alkalmak, amikor képesek tengernyi játékkal elkápráztatni a gyermeki közönséget az éppen alkalomra érkező kedves rokonok és barátok. Mert mi mást ezen kívül.
Egyszóval játékok. Van végre egy szekrényünk (köszönjük Sógiéknak), egy térelválasztóként funkcionáló csoda, ami nálunk a tengernyi játékot szippantja magába naponta! A szippantja szó ami erre valóban megfelelő, mert egy ilyen szekrény polcos, hátul lukas. És gyermeki szemmel (már ahogy én látom) ez a végtelenségig pakolható, mert ami nem fér el a polc felületen, az simán el fog férni majd mögötte. (Majd anya úgyis kihalássza...)
Szerintem sok hasonló szituációban élő barátom van, mármint a játékok terén. Nekem ez tengernyi, és nincsenek a gyermekkoromból ilyen emlékek, hogy ömlött volna a játék… De a kupi része abszolút rémlik.
Nálunk mindenféle játék megtalálható, ami 4,5 éves korig kielégíthető lehet. Vannak favoritok, és vannak olyan darabok amelyek akár újra bele kerülhetnének valami alkalom szereplő gárdájába.
Van ugye a micimackó mese. Nos ennek a szereplői beszerezhetők kisebb és nagyobb méretben egyaránt. Nekünk van. Mind… És nem a kisebb. És ez csak ez a csomag. Nagy maci minden gyereknek kell. Akkora mint a gyermek. (Köszönjük Tata). Utána van mikiegér is, az sem a kicsi. Van kacsánk, legalább öt. Ebből kettő minimum hápog, ha valahol megnyomod. Na de nem ám úgy szolídan. A szomszéd is élvezze ám, hogy játszik a gyermek. (Ha a gyermekek kezébe kerül, azonnal mondjuk mindketten kánonban, hogy ne tedd a füledhez). Nyilván ezt hallva azonnal odateszi. Egyszer tuti megsüketül…  Hosszasan sorolhatnám még a „plüss” (nálam ezek a dögök) családtagokat.
Mivel leányok, így baba is van (rengeteg), meg persze babaház. Na ez a gyermekek és az én nagy kedvencem is. A benne lakó babák kb. akkorák, mint egy babszem, és hát gondolható, hogyha ebből valamelyik eltűnik, akkor meddig keresem... Persze én, mert hát látszatra én játszok vele a legtöbbet. Van még építő. Kocka, és duplo is. Ezzel van a legkevesebb gond, mert ömlesztve dobozban tárolható.
Vannak autók, vonatok, egy szuper autós-csúszdás garázs (ez így egyben), búgócsigák, maroktelefon, mágneses tábla, és a nagy kedvenc, az örök klasszikus, a konyha. Ez volt az egyik legjobb, amit választhattunk. Nincs nap, hogy ne lenne használatban. Persze ez a konyha is az én háztartásom része……..
Hinta is van, Apuci gondosan felszerelte egy húzódzkodóra. Ez is nagy kedvenc volt, és lesz. Valószínűleg oldalakon keresztül tudnám sorolni a készletet, és nagyon valószínű, hogy ez csak bővülni fog az évek során. Ezt majdnem teljes bizonyossággal ki is tudom jelenteni, mert más naponta hallom, hogy mit kell írni a Mikulás bácsinak, ami feltétlenül szükséges.
Van az óvodában egy kispajtija Lucámnak, Marci. Az Ő Édesanyja Krisztina,történetesen csodaszép bébi- és gyermek dolgokat készít. Ha rám hallgattok, megkeresitek. Én is költeném nála a pénzem, ha nem lenne ennyi mindenünk már… Időről időre bekerül egy egy apróság tőle.  Itt elérhetitek őt  https://www.facebook.com/katalinkababy/
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmintaanya.blog.hu/api/trackback/id/tr3513231637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nem "MINTA" Anya

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása